Като напълно неверни определи кметът на община Доспат Елин Радев слуховете, че училището в родопското село Късак ще се закрива.
„Пред никой служител от Общинска администрация, доколкото знам и пред никой общински съветник от Общински съвет – Доспат, не е стоял въпросът за училището в с.Късак на дневен ред. Напротив, община Доспат направи архитектурен проект за 13 440 лева за разширение на училището. Направихме необходимата оптимизация на училищната мрежа в общината, с цел намаляване на разходите. На базата на всичко това, от тази година училището вече се самоиздържа и дори остават определени средства, за разлика от предишни години, когато то е трупало ежемесечен дълг от 2500 лева", посочи кметът.
"Община Доспат оказа необходимото съдействие училището да получи дарение от Южноцентрално предприятие на дърва за огрев за предстоящия зимен сезон. Всичко това показва, че ние полагаме усилия да стабилизираме училището с цел всеки педагог да може да получава ритмично месечната си заплата", допълни още Радев.
 „Искам да направя следната забележка: дългът на ОУ „Христо Ботев" – с.Късак в размер на 46 030 лева към края на месец ноември 2015-а година е натрупан в предни мандати. Независимо от това, Общината няма вина. Дългът е бил натрупан в резултат на лошо управление на учебното заведение. Към момента община Доспат не държи и 1 стотинка на училището в село Късак. Подобна е и картината с останалите учебни заведения на територията на общината. Искам да успокоя жителите на село Късак, да не се поддават на слухове и да не създават излишно напрежение за обучението и възпитанието на техните деца. Училището в селото трябва да се запази и има бъдеще и всички ние работим над това", категоричен бе кметът.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I