www.24smolian.com

Кметът на Доспат: Училището в Късак няма да се закрива, това са неверни слухове!

сряда, 26 октомври 2016 г.0 коментара

Като напълно неверни определи кметът на община Доспат Елин Радев слуховете, че училището в родопското село Късак ще се закрива.
„Пред никой служител от Общинска администрация, доколкото знам и пред никой общински съветник от Общински съвет – Доспат, не е стоял въпросът за училището в с.Късак на дневен ред. Напротив, община Доспат направи архитектурен проект за 13 440 лева за разширение на училището. Направихме необходимата оптимизация на училищната мрежа в общината, с цел намаляване на разходите. На базата на всичко това, от тази година училището вече се самоиздържа и дори остават определени средства, за разлика от предишни години, когато то е трупало ежемесечен дълг от 2500 лева", посочи кметът.
"Община Доспат оказа необходимото съдействие училището да получи дарение от Южноцентрално предприятие на дърва за огрев за предстоящия зимен сезон. Всичко това показва, че ние полагаме усилия да стабилизираме училището с цел всеки педагог да може да получава ритмично месечната си заплата", допълни още Радев.
 „Искам да направя следната забележка: дългът на ОУ „Христо Ботев" – с.Късак в размер на 46 030 лева към края на месец ноември 2015-а година е натрупан в предни мандати. Независимо от това, Общината няма вина. Дългът е бил натрупан в резултат на лошо управление на учебното заведение. Към момента община Доспат не държи и 1 стотинка на училището в село Късак. Подобна е и картината с останалите учебни заведения на територията на общината. Искам да успокоя жителите на село Късак, да не се поддават на слухове и да не създават излишно напрежение за обучението и възпитанието на техните деца. Училището в селото трябва да се запази и има бъдеще и всички ние работим над това", категоричен бе кметът.

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН