Вицепрезидентът Маргарита Попова откри в Смолян „Часове по демокрация и право" в Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Иван Вазов", която е домакин на тези часове. Те ще се състоят до 13 октомври т.г., а учебното заведение е деветото училище в страната, в което се провеждат. Вицепрезидентът беше посрещната от областния управител Недялко Славов, председателя на Общинския съвет Славка Каменова и кмета Николай Мелемов. „Благодаря искрено на госпожа Каменова и на господин Мелемов, че подкрепиха тази инициатива и присъстват на това чудесно събитие", каза при откриването на часовете по демокрация Попова. Пред учениците тя сподели, че трябва да градим мостове, защото винаги към всеки човек може да се намери път. „20 години бях прокурор, а от пет години се занимавам с нещо друго-помилване на тези затворници. В тези пет години раздавах милост, след като преди това раздавах присъди. Тежко е и да даваш милост. Няма живо същество на земята, от което да няма нужда. Демокрацията включва най-напред човешките отношения, да сме единни, да не бъдем опоненти.Демокрацията е начин на живот", посочи в първия си урок към учениците вицепрезидентът. Тя не скри разочарованието си от политическата класа в глобален мащаб, които като „исполини се прескачали".     
Часовете по демокрация са организирани в рамките на двустранното сътрудничество между Германската фондация за международно правно сътрудничество /ИРЦ/ и вицепрезидентът Маргарита Попова.
Лектор ще е Улрике Шулц, бивш доцент във Ферн, университет Хаген, Правен факултет. Часовете ще се провеждат на немски език, а учениците ще бъдат разделени на три групи. От ПГПЧЕ „Иван Вазов" благодариха на община Смолян за съдействието за провеждане на инициативата. 

24smolian.com

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I