www.24smolian.com

Д-р Даниела Дариткова с награда „Лекар, спасител на детството“

сряда, 26 октомври 2016 г.0 коментара

Д-р Даниела Дариткова от Смолян, която е депутат от ГЕРБ и председател на здравната комисия в Народното събрание, получи награда за „Лекар, спасител на детството".
Номинацията й е направена от майките, приемни родители от област Смолян затова, че въпреки натоварената си програма като депутат, винаги е на разположение и преглежда приемните деца във всеки възможен момент.
Наградата си тя получи от Националната асоциация за приемна грижа. „Номинацията ми е от майките от Смолян - приемни родители, чиито деца са мои пациенти, а най-ценната награда за един лекар е оценката именно на неговите пациенти", коментира д-р Дариткова.
Инициативата "Спасители на детството" има за цел да отличи за принос в приемната грижа приемни родители, социални работници, осиновители и родни семейства, лекари, учители, журналисти, общини и др. Тази инициатива се провежда за първи път в страната, като Националната асоциация за приемна грижа ще я превърне в традиция.
Националната асоциация за приемна грижа е българска неправителствена организация, която е създадена от приемни родители от цялата страна през 2009 година. В нея към момента членуват близо 40% от действащите приемни семейства в страната. Асоциацията защитава интересите на децата в риск и се застъпва за приемните родители и решаването на техните проблеми.


Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН