Провинция Бавария и Консултантският отдел за немски език към Немското посолство организира в България състезание за учениците от 11 клас, с което ги прикани творчески и интензивно да се занимават с Бавария и нейната култура. Участниците трябваше сами да разработят темата: „Баварският диалект". Изпратените писмени работи трябваше да бъдат написани на отличен немски език, а специално жури, състоящо се от сътрудници от Консултанския отдел за немски език и от българското Министерство на образованието, оповести отличените ученици, общо 8 за цялата страна, чиято награда бе екскурзия до Бавария за четири дни през октомври. Между тях беше и абитуриентката от ПГПЧЕ „Иван Вазов" в Смолян - Марина Чанчева. Преди няколко дни тя се завърна от Германия, където заедно със свои връстници разгледа Мюнхен, Пасау, известните приказни дворци на Лудвиг ІІ - Нойшванщайн и Линдерхоф и посети Министерството на образованието и културата на Германия.
Преди пет години, на 15 септември 2011 година, Марина прие Ключа на знанието заради най-високия си успех на приемните изпити след седми клас и избира да учи немски, а сега заслужено се радва на плодовете на своя труд.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I