Младежкият център "Teen spirit" в Чепеларе ще навърши една година. Целта на младежите, които се заемат със създаването му, е да има място, където да се събират младите хора в Чепеларе, да споделят идеите си и да се забавляват.
В началото в "Teen spirit" са четири момичета, които с помощта на Община Чепеларе и по инициатива на Невена Пашова, като участник в програма на Държавния департамент на САЩ , създават своя малка уютна зала в сградата на бившия колеж. Чепеларските граждани се оказват също много отзивчиви и помагат на младежите като им даряват кой каквито може материали. Така момичетата сами боядисват, изчистват и декорират младежкия център, като със своята енергия и мотивация вдъхват живот на празната стая с четири голи стени. След откриването на центъра момичетата започват намиране на последователи сред младежите в града, като след всяко едно обучение или акция на „Teen spirit" все повече млади хора стават съпричастни към първоначалната идея на създателите на центъра. И така след последното обучение на "Teen spirit"членовете са вече 15.
Последното обучение на Младежкия център е проведено в края на октомври в с. Богутево. То е 3-дневно и е финансирано от Държавния департамент на САЩ. Целта на това обучение е да сплоти младежите като един екип и да постави въпроса:  какво участниците искат да се случи с центъра оттук насетне и как биха популяризирали дейността на "Teen spirit" и сред другите младежи в града. След много дискусии, практически упражнения, в които се сформират различни екипи, а също и много забавни моменти като Хелоуин-парти, на последния ден от обучението младежите си поставят ясни цели и са по-мотивирани отвсякога да ги постигнат. Те са за привличане и приобщаване на повече хора в Младежкия център, личностно развитие и образование. Към всяка една от тези три цели те изготвят план на действие за всяка конкретна дейност, като всеки един си избира коя дейност ще му е най-интересна и съответно се заема да бъде отговорник за осъществяването й. По този начин, освен че обучението сплотява като екип младежите, то сформира у тях и чувство за отговорност и принадлежност към "Teen spirit.
„Най-хубавото тепърва предстои", категорични са младежите.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I