www.24smolian.com

Роднини, посеви, скандали… Братовчеди се биха заради гьол, 2 230 лева за 2 шамара!

четвъртък, 10 ноември 2016 г.0 коментара

Гьол за поливане в селски двор скара първи братовчеди, а родопчанка отнесе шамарите, които дори отекнаха в съда.
Спорът за нанесени вреди бе разгледан от Районните магистрати в Златоград, разказаха за 24smolian.com запознати с казуса.
Екшънът се разиграл в неделинското село Оградна. В двора на З.Н. имало гьол, в който се събирала вода, като в него бил поставен маркуч за отичането. Водоемът обаче бил причина да се наводнява къщата на лелята на З.Н., която била само на метри в съседство. Тя настоявала маркучът да се настави и водата да се отича по-надолу в дерето. Когато обаче опитала да стори това при поредното „наводнение" на имота й, племеникът З.Н. категорично отказал, защото водата му трябвала за посевите. Лелята извикала дъщеря си Н.К., която пристигнала на място и опитала да извади маркуча. Това обаче ядосало първия й братовчед, който и зашлевил шамар, при който жената се стоварила на земята, а очилата й се счупили. При опита си да стане тя получи още една плесница по другата буза. Достигнало се до позвъняване до спешния център 112 и намеса на органите на реда.
Магистратите в Златоград отсъдиха З.Н. да плати на братовчедка си 800 лева за неимуществени щети за двата шамара, както и 167 лева за счупените очила. Родопчанинът ще се бръкне и с 660 лева за разноски към братовчедка си, както и 604 лева за държавна такса и разноски за експертизи.Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН