Гьол за поливане в селски двор скара първи братовчеди, а родопчанка отнесе шамарите, които дори отекнаха в съда.
Спорът за нанесени вреди бе разгледан от Районните магистрати в Златоград, разказаха за 24smolian.com запознати с казуса.
Екшънът се разиграл в неделинското село Оградна. В двора на З.Н. имало гьол, в който се събирала вода, като в него бил поставен маркуч за отичането. Водоемът обаче бил причина да се наводнява къщата на лелята на З.Н., която била само на метри в съседство. Тя настоявала маркучът да се настави и водата да се отича по-надолу в дерето. Когато обаче опитала да стори това при поредното „наводнение" на имота й, племеникът З.Н. категорично отказал, защото водата му трябвала за посевите. Лелята извикала дъщеря си Н.К., която пристигнала на място и опитала да извади маркуча. Това обаче ядосало първия й братовчед, който и зашлевил шамар, при който жената се стоварила на земята, а очилата й се счупили. При опита си да стане тя получи още една плесница по другата буза. Достигнало се до позвъняване до спешния център 112 и намеса на органите на реда.
Магистратите в Златоград отсъдиха З.Н. да плати на братовчедка си 800 лева за неимуществени щети за двата шамара, както и 167 лева за счупените очила. Родопчанинът ще се бръкне и с 660 лева за разноски към братовчедка си, както и 604 лева за държавна такса и разноски за експертизи.



Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I