www.24smolian.com

Дора Янкова допуска БСП да се яви на парламентарните избори заедно с АБВ и "Движение 21"

сряда, 23 ноември 2016 г.0 коментара

"В основната на коалицията, с която ще се явим на предсрочните парламентарни избори, ще бъде БСП-Лява България. Всички от лявото пространство, които приемат нашата програма, нашите възгледи за развитие на общество ще могат да се присъединят, но това няма да става на безпринципна основа", коментира народният представител от БСП Дора Янкова в ефира на БНТ.
Бившият кмет на Смолян смята, че никога не е късно АБВ и Движение 21 да се присъединят към БСП стига „да признаят нашата платформа и нашата предизборна реформа, която ние ще предложим на българското общество”. По този въпрос обаче, по думите на Янкова, двете партии са се позиционирали по-надясно.
„Ако те признаят нашата политика, свързана със социална справедливост и изравняване на различията, работа за всички, спор няма, че те биха могли да се присъединят”, добави още Янкова.
Тя внесе и разяснения относно думите на лидера на БСП, че партията трябва да се модернизира. „В ехото сме на стари структури по места. Има възможности като парламентарна и масова партия, ние да отидем към отваряне на партията към хората от образованието, към клубни форми, федерации, към хора които могат да предлагат политика и да я лансират”, каза тя.
Що се отнася до мажоритарния вот, Янкова бе категорична, че не можем да копираме външна система за мажоритарен вот. „Трябва да имаме свой български модел за избирането на българския парламент. Ще слушаме изключително отговорно какво са казали българските граждани”, добави тя.
24smolian.com
Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН