www.24smolian.com

Венера Аръчкова: Данъците в Смолян няма да се вдигат, санирането на 29-те блока продължава

понеделник, 28 ноември 2016 г.1коментара

Данъците в община Смолян няма да се увеличават и през следващата година, категорични са от екипа на кмета Николай Мелемов. Бюджетът на Смолян е достижим и реалистичен, заяви за 24smolian.com зам.-кметът Венера Аръчкова. По думите й с него ще бъде обезпечено изпълнението на главната пътна комуникация на Смолян, както и проектите, които се реализират в общината.
„Отчуждаването на имотите е един голям капиталов разход за администрацията. За целта тази година успяхме да отделим от ресурса около 700 хил. В бюджета предвиждаме средства и за съфинансиране на проектите по европейски програми, които ще реализира община Смолян. Ще продължим да се грижим и за децата на Смолян", посочи Аръчкова.
През следващата година е предвидена приходна част в размер на 14-15 млн.лв. Ще бъдат пуснати в продажба обекти с отпаднало предназначение, от които общината няма необходимост. Венера Аръчкова изрази опасение, че ще се наложи доплащане на дейностите, които са делегирани от държавата, ако не бъде приет бюджет 2017 на държавата. В детските градини ще бъде запазен размерът на таксите, но се предвижда намаление на сумите, плащани за извънкласни занимания, като футбол, танци и т.н.
Предстои публичното обсъждане на бюджета.
В същото време Аръчкова посочи, че санирането на 29-те блока в Смолян продължава. „Финансирането е осигурено, ремонтите на някои от сградите предстои да приключат до края на годината", коментира зам.-кметът на Смолян. По думите й, подадените молби по Националната програма за енергийна ефективност към момента са над 50. За тях трябва да се предвиди финансиране от държавния бюджет догодина.
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
28 ноември 2016 г., 20:57

То стига дето тая година вдигнахте тихомълком такса смет

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН