Данъците в община Смолян няма да се увеличават и през следващата година, категорични са от екипа на кмета Николай Мелемов. Бюджетът на Смолян е достижим и реалистичен, заяви за 24smolian.com зам.-кметът Венера Аръчкова. По думите й с него ще бъде обезпечено изпълнението на главната пътна комуникация на Смолян, както и проектите, които се реализират в общината.
„Отчуждаването на имотите е един голям капиталов разход за администрацията. За целта тази година успяхме да отделим от ресурса около 700 хил. В бюджета предвиждаме средства и за съфинансиране на проектите по европейски програми, които ще реализира община Смолян. Ще продължим да се грижим и за децата на Смолян", посочи Аръчкова.
През следващата година е предвидена приходна част в размер на 14-15 млн.лв. Ще бъдат пуснати в продажба обекти с отпаднало предназначение, от които общината няма необходимост. Венера Аръчкова изрази опасение, че ще се наложи доплащане на дейностите, които са делегирани от държавата, ако не бъде приет бюджет 2017 на държавата. В детските градини ще бъде запазен размерът на таксите, но се предвижда намаление на сумите, плащани за извънкласни занимания, като футбол, танци и т.н.
Предстои публичното обсъждане на бюджета.
В същото време Аръчкова посочи, че санирането на 29-те блока в Смолян продължава. „Финансирането е осигурено, ремонтите на някои от сградите предстои да приключат до края на годината", коментира зам.-кметът на Смолян. По думите й, подадените молби по Националната програма за енергийна ефективност към момента са над 50. За тях трябва да се предвиди финансиране от държавния бюджет догодина.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. То стига дето тая година вдигнахте тихомълком такса смет

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I