www.24smolian.com

Атанас Френкев: За 40 години 428 пъти съм дарявал кръв!

неделя, 20 ноември 2016 г.1коментара

428 пъти е дарявал кръв Кръводарител №1 на България 86-годишният смолянчанин Атанас Френкев, общо 107 литра. Това съобщава пред радио "Фокус" самият Атанас Френкев. Родопчанинът обясни, че е започнал да дарява кръв още, когато е бил на 18 години.
Когато са изследвали кръвта му, се е установило, че неговата е с 15 добавки, които рядко се откриват в човек, затова постоянно присъствал в списъците на БЧК и се отзовавал винаги, когато са му се обаждали.
„Бих помолил младите хора, които имат такава възможност да даряват кръв, защото няма нищо по-хубаво от това да спасиш човешки живот. Освен това кръводаряването не вреди, дори помага на организма”, твърди Френкев. Когато наистина си решил да правиш такова ценно дело, то трябва да е безвъзмездно, добавя той.
Както вече 24smolian.com писа, Френкев е кръводарител повече от 40 години. От 1948 г. до 1990 г. непрекъснато дарява кръв и спасява човешки животи, преди две години Атанас Френкев беше удостоен от община Смолян с най-високото отличие „Почетен гражданин на Смолян”.
24smolian.com
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
20 ноември 2016 г., 22:37

428 пъти за 40 години. Излиза, че е давал кръв всеки месец. За малоумни ли ни смятате?

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН