Надбавки по 40 лева за 75% от пенсионерите

Близо 2 500 000 лева като коледни добавки ще получат малко над 61 000 пенсионери в Родопите през месец декември. Това е броят на възрастните хора в областите Кърджали и Смолян, които получават пенсии в размер до 300 лева, установи проверка на „Родопи voice". Именно те влизат в графата „Най-бедни" според социалното министерство и ще бъдат облагодетелствани по празниците с надбавки от по 40 лева.
Правителството одобри отпускането на 50 млн. лв. за еднократно изплащане на допълнителни суми към пенсии за месец декември 2016 г. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите по централния бюджет.
Добавка от 40 лв. ще получат пенсионерите, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях, за последния месец на тази година е в размер до 300 лв. включително, колкото е размерът на линията на бедност за тази година. По този начин ще бъдат подпомогнати около 1 210 000 души, посочват от Министерски съвет.
Малко над 37 000 са общо пенсионерите в област Смолян, като социалните бонуси за Коледа няма да достигнат до 14 295 от тях. Добавки от 40 лева ще имат повече от половината от общо 51 000 получаващи пенсия в Кърджалийско. Според данните излиза, че почти 75 на сто от пенсионерите в Родопите трябва да живеят на месец с под 300 лева. „Баровците" в областите Кърджали и Смолян, чиито средства преминават „бонус"-бариерата, са малко над 27 000 от общо близо 89 000 пенсионери.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I