ОДМВР – Смолян отбелязва Световния ден със засилен пътен контрол на възлови места в областта, поднасяне на цветя на пешеходни пътеки и едноминутно мълчание в памет на жертвите при тежки пътни инциденти. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян. На 20-ти ноември служителите от „Пътна полиция“ към всички районни управления от областта ще го отбележат със засилено присъствие по пътищата, с цел недопускане на тежки ПТП на територията на ОД МВР – Смолян. Освен това на възлови пешеходни пътеки, заедно с доброволци от БЧК, както и ученици, ще бъдат поднесени цветя за възпоменание на загиналите при ПТП. Точно в 12.00 ч. полицейски и противопожарни автомобили в цялата област ще пуснат звукова и светлинна сигнализация и с едноминутно мълчание ще бъде почетена паметта на жертвите при пътнотранспортни произшествия. Борбата за налагане на нова култура в пътното движение ще продължи и след 20 ноември. Ще бъдат раздадени и прожектирани в училищата в цялата област DVD-та с филм, предоставен специално от РЗИ – Смолян, с превантивна цел, основана на знания за сигурността по пътищата. В училищата, както и в детските заведения целогодишно се провеждат разговори-беседи с децата, съвместно с полицейски служители, като се акцентира върху пътната безопасност и им се заостри вниманието за отговорността на всеки един от нас като участник в пътното движение. Директорът на ОД МВР – Смолян – старши комисар Николай Димов призовава всички институции и организации да се включат в посланието за обединение в борбата за запазване на живота и здравето на хората. Нека бъдем пример за добро отношение, отговорност и толерантност на пътя, за да постигнем една по-здравословна и безопасна среда на пътното движение, което да доведе и до намаляване на броя на жертвите на пътнотранспортни произшествия. 
24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I