www.24smolian.com

Обучение за киберсигурност в Смолян: Бивши хакери разбиват „рекета” в нета с безплатни съвети

сряда, 16 ноември 2016 г.0 коментара

Какво значи кибератака, кои са най-разпространените кибер практики, как ще ме накарат да си платя, за да не ми бъркат в компютъра, как да се предпазя? На тези и още много въпроси ще могат да се научат отговорите в предстоящо обучение в Смолян. То е на тема „Киберсигурност и киберзащита-как да опазим фирмата от опасните престъпници в мрежата" и се организира от Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия. Форумът е безплатен и ще се проведе на 21 ноември от 10 ч. в зала 201 на Областна администрация – Смолян.
Темата е подбрана на база обратна връзка сред компаниите и публичните организации и е един бърз курс за защита срещу посегателства над информацията, която се обменя ежедневно с банки, доставчици, клиенти и институции.
Лекциите включват подтемите: „Най-разпространените заплахи в България. Какво превърна хакерите в най-опасните престъпници, съществували някога?"; „Антивирусната защита. Какво може и не може едно антивирусно приложение?"; „Има ли как да откажа кибер-престпъниците да ме атакуват, още преди да са започнали? А, ако все пак успеят? Демонстрация на живо"; „Криптовируси. Фишинг. Троянци. Как действат и как да се защитим?"; „Какво означава „да ме хакнат"?".
Събитието е част от поредица обучения, които се провеждат още в Плевен, ВеликоТърново, Търговище, Нова Загора и Казанлък. Лектори са Стилиян Цветков – експерт по информационна сигурност, и Христо Ласков – експерт по информационни технологии, като двамата ще споделят опита си на бивши хакери. По думите им, изнудването от страна на хакери било по модела „Оправяме ви бакиите, но давате 13 000 евро".
За участие е необходимо единствено да се попълни и изпрати регистрационна карта на e-mail: plovdiv@sme.government.bg. За повече информация-Веселина Велчева, 0882 949 723.

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН