Смолян почете паметта на загиналите при катастрофи и се присъедини към Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия. Точно в 12.00 часа в цялата Смолянска област бяха задействани оповестителни сирени  за една минута в памет на загиналите при катастрофи. Бяха поставени цветя на пешеходни пътеки. В инициативите се включиха кметът Николай Мелемов, зам.-областният управител Адриан Петров, ОД МВР – Смолян, РД ПБЗН , “Пътна полиция”, БЧК – Смолян, Регионално управление на образованието, Регионална здравна инспекция, ученици, граждани и др.
Денят за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата. Нека всички заедно – институции, организации и участници в движението, в името на живота да дадем свой принос за безопасността и за намаляване на пострадалите при катастрофи.
С решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации, този ден се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември и тази година паметта на жертвите  беше почетена на 20-ти този месец. 
На този ден с дълбока почит изказваме благодарност към лекарите, полицаите, пожарникарите, към всички, за които всеки ден се осмисля от спасен живот или подадена ръка за помощ на пострадал от пътнотранспортно произшествие. По този повод зам.-областният управител Адриан Петров връчи благодарствени писма на Спешната помощ, полицията и пожарната.
 Необходимо е проблемите на безопасността по пътищата да намерят място в ежедневието на семействата, училищата, в отношенията и отговорността на участниците в движението, защото безопасността е споделена отговорност.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I