Българката Валентина Терзиева спечели международно състезание с фигура на Валя Балканска от захар. Тя извоюва златен медал на състоялата се в Бирмингам, Англия, надпревара „Cake International". Фигурата на Валя Балканска е изработената на ръка от захарно тесто и шоколад, висока е около 50 см.
В състезанието по моделиране от захар, тесто и шоколад, са участвали още шестима тортени дизайнери от България, като нашенците са спечелили общо пет златни, един сребърен и един бронзов медал.
Самата Валентина има корени от Родопите и Валя Балканска е една от любимите й  изпълнителки. Това била една от причините тя да реши да изработи неин макет от захар, като също така много важно за нея било да се представи колорита на родопската носия. За изработването на захарната фигура са били необходими две седмици, като най-трудно било изпълнението на дантелата по носията и на терлиците.
Майсторката на захарния макет на родопската певица не познава Валя Балканска лично, но сподели, че много би се радвала да се запознае с нея и да й подари фигурата за спомен.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I