www.24smolian.com

Смолян изпрати с гайди големия Бисер Киров (снимки)

неделя, 13 ноември 2016 г.0 коментара

С камбанен звън, гайди и ръкопляскания изпратиха смолянчани Бисер Киров в последния му път. Поклонението пред певеца започна в 12 часа в неделя в храм „Св.Висарион Смоленски". Опелото извърши  архимандрит Висарион с още четирима свещеници. Кметът Николай Мелемов и съпругата му Валентина се поклониха пред паметта на Бисер Киров и поднесоха съболезнования на семейството му. „Той беше човек, който искрено обичаше Родопите. Преди два месеца беше при мен, подари ми дискове, имаше много планове, но за съжаление си отиде. Голям човек, обичан и в България, и по света. Поклон пред паметта му", каза Мелемов.
Председателят на Общинския съвет в Смолян Славка Каменова поднесе съболезнователен адрес на семейството. На опелото присъства и певецът Веселин Маринов, който е бил много близък с Бисер Киров.
Стотици смолянчани се простиха с любимия си композитор, певец и родолюбец. Той бе погребан в родното му Чокманово до гроба на дъщеря му и предците му.
Бисер Киров почина на 6 ноември т.г. в Берлин. Той бе удостоен през 2012 г. от Общинския съвет с най-високото отличие „Почетен гражданин на Смолян". Популярният и обичан изпълнител е изнесъл повече от 4500 концерта в Европа, Америка, Азия, Африка. Четири сезона е бил солист във „Фридрихщадтпалас" - Берлин. В продължение на 18 години е номиниран за най-популярен певец-чужденец в Германия. Като композитор има над 300 свои песни по стихове на български поети. Има издадени 15 големи албума в България, Куба, Германия, Полша, Русия, плочи в Испания и САЩ. Беше назначен за „Посланик на добра воля" на България в Руската федерация.
Поклон пред паметта му! 

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН