Храна за котки се оказва, че може да „наруши добрите нрави и българския бит". На това основание родопчанка отнесе акт от Общината за оставени боклуци в собствения й двор. Причината за санкцията пък била комшийка на жената, която била съсобственик на дворното място. Тя решила да накаже съседката си, която оставила пред входната врата торбичка с хранителни отпадъци, които били предназначени за котките й. Озовалите се на място служители на Община Неделино написали акт на родопчанката, която обаче го обжалва в съда.
Пред магистратите в Златоград, неделинчанката посочи недобрите си съседски отношения с комшийката, както и се позова на Наредбата на Общината за обществения ред, на база на която й бил написан акта.  „С цел опазване здравето и осигуряване условия за спокойствие, труд и отдих на гражданите се забранява: Високото пеене, викане, говорене, произнасяне на цинични думи, псувни и други прояви на улиците, обществените места и жилищните сгради, противоречащи на българския бит и добрите нрави", се посочва в цитираната точка от Наредбата в акта за нарушение. Това бе достатъчна причина за магистратите да отменят наказателното постановление.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I