www.24smolian.com

„Пазаруването” на вота: Фасул и олио срещу пусната бюлетина!

четвъртък, 17 ноември 2016 г.0 коментара

Прокуратурата разследва нарушения в Смолян и Чепеларе

Интересно купуване на гласове разследва прокуратурата в Чепеларе по време на президентските избори. Досъдебно производство е образувано срещу 30-годишна жена от родопския град, съобщиха от държавното обвинение. Й.З. предложила на две лица да гласуват за определен кандидат като в замяна им предлагала… спагети, фасул, леща, олио, захар и други пакетирани хранителни продукти. Офертите се правили дни преди първия тур на вота за държавен глава.
Прокуратурата в Смолян пък води досъдебно производство срещу 47-годишния М.Н., който упражнил два пъти правото си на глас в изборна секция в областния град.
В зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив са образувани общо 97 преписки и 4 досъдебни производства за изборни нарушения по време на двата тура на изборите, а именно в районните прокуратури в Кърджали, Момчилград, Пловдив, Карлово, Пещера, Ардино, Смолян, Чепеларе, Панагюрище, Пазарджик, Казанлък и Стара Загора. 74 от тях са приключили с постановление за отказ да се образува досъдебно производство, 12 са изпратени по компетентност на други органи, 11 не са приключили, като по тях са назначени проверки за срок от 10 дни, посочиха от Апелативна прокуратура.

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН