www.24smolian.com

Специалисти с медицински автобус ще изследват безплатно за диабет смолянчани

вторник, 15 ноември 2016 г.0 коментара

На 17 ноември на площад „Свобода" в Смолян ще се извършат профилактични изследвания на кръвна захар, холестерол и измерване на артериално налягане. Инициативата е част от проявите, които се организират по повод Световния диабетен ден. Прегледите са подходящи за хората с новооткрити отклонения на изследванията, консултациите ще се осъществяват от специалист-ендокринолог. Профилактичните прегледи са подходящи за хора с наднормено телесно тегло, с регистрирани в миналото отклонения на кръвната захар, без лечение до момента, с роднини болни от захарен диабет. За предпочитане е изследванията да се извършат на гладно.
Във връзка със Световният диабетен ден в Смолян ще пристигне напълно оборудван за прегледи и изследвания автобус, който посещава градове в цяла Европа. На територията на Смолян инициативата е подкрепена от Командерия „Св. Висарион Смолянски" към Велик Приорат на България на рицарите тамплиери, съобщи ендокринологът д-р Емилия Апостолова.
Тя допълни, че на територията на област Смолян през целият месец ноември ще се реализират прегледи за ранно откриване на усложненията на захарния диабет. Инициативата е подкрепена от фармацевтична компания Вьорваг фарма, с участието на специалистите ендокринолози от областта, лекарите от Ендокринологично отделение на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров" Смолян и общопрактикуващите лекари. В различни населени места на областта се организират „Диабетни центрове". Целта е да бъдат извършени прегледи на пациенти със захарен диабет за откриване на едно от най-честите усложнения на диабета, засягащо краката на диабетиците.

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН