„Два пъти вече община Баните избира европейския път на развитие, подкрепяйки ГЕРБ на парламентарните избори през 2014 г. и на местните през 2015 г. Надявам се в неделя да затвърдите избора си, като дадете своя вот за кандидат-президентската двойка на ГЕРБ Цецка Цачева и вицеадмирал Пламен Манушев". Това заяви депутатът д-р Даниела Дариткова на среща с жители на община Баните.
Тя посочи, че познава г-жа Цачева от 2009 г., като първата жена председател на Народното събрание. „През 2014 г. 8 разнолики партии я избраха за втори път начело на парламента, при това с внушително мнозинство – с 219 от 240 гласа. Така, че тя ще остане в историята на България. През това време тя доказа, че може да обединява, а точно това се очаква от президента - да бъде обединител на нацията. Тази позиция е най-подходяща за нея", подчерта Дариткова. Тя е категорична, че Цачева ще изпълнява изключително успешно президентските функции, защото в законодателния процес за нея няма тайни. „Аз не познавам нито един от другите кандидати, който да е безупречен в познаването на законодателния процес", добави тя. И обясни, че ако изберем кандидат-президентската двойка на ГЕРБ, държавата ще продължи стабилното си европейско развитие.
Пред своите съграждани кметът на Баните Милен Белчев направи своеобразен отчет за дейността си през първата година от своя мандат. Основният му акцент е върху проектите, изготвени от екипа му. Повечето – на обща стойност 14 млн. лв., са по Програмата за развитие на селските райони – за пътища, водопроводи, улици, читалища, пречиствателно съоръжение, водоем. Другите проекти очакват финансиране по програмата за трансгранично сътрудничество България – Гърция: музей на минералната вода с конферентна зала и СПА-център; апаратура и техника за телемедицина, фитнес и кът за отдих около санаториума.
Белчев припомни, че в община Баните не се заплаща такса за детска градина, а всяка двойка, сключила граждански брак там, получава финансово поощрение. Открит е  Център за социална рехабилитация с капацитет за 60 ползватели и 63-ма лични асистенти, а също така е осигурен топъл обяд за 160 човека. Одобрени за финансиране са четири жилищни блока в общината.
„Следващите години се очертават изключително силни откъм усвояване на европейски средства. Нашата задача е да направим така, че те да стигнат до най-малкото населено място в Родопите и хората да почувстват европейската солидарност. Разбира се, на нас ни е необходима стабилност на правителството и пълен управленски мандат", посочи областният управител Недялко Славов. По думите му президентските избори представляват тест за стабилността на правителството и за посоката, в която ще върви България.
„Вотът даже не се свежда до това дали ще изберем жена или офицер за президент. Изборът е много по-съществен. Това е избор за развитието на страната, защото през тези две нелеки години, които извървяхме, в огромната си част потушавахме батаците, останали от времето на Орешарски, който за огромно учудване сега е кандидат за президент. А европейската посока на България е гарантирана от кандидатите на ГЕРБ - по-стабилното, по-предвидимото бъдеще е гарантирано от нашата кандидат-президентска двойка", изтъкна той.
Купуването и продаването на гласове е престъпление
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I