www.24smolian.com

Софтуерът за свлачища вече отчита резултати

вторник, 29 ноември 2016 г.1коментара

Представители на земеделските служби в Смолянско участваха в „Ден на превенция на риска" по проекта LANDSLIDE. Срещата е част от планираните  дейности по проект "Модел за оценка на риска от свлачища и за превенция и намаляване на последиците от бедствия" (акроним LANDSLIDE), по Европейска програма „Финансов механизъм за гражданска защита".
Координаторът на проекта инж. Радка Тунева-Янчевска представи целите, извършените дейности, както и резултатите към настоящия момент. Участниците бяха запознати с разработения модел и специфичен софтуер, чиято основна функция е, на базата на събраните метеорологични данни и количеството на подпочвената влага, да предсказва опасностите от свлачища. Софтуерът е адаптиран за всички тестови територии, които са включени в рамките на проекта, като една от тях е свлачището в района на Смолянски езера.

Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
29 ноември 2016 г., 17:23

Господи... За стотен път се убеждавам, че тезии чиновници са прекалено много. Те сами си създават работа от която няма никаква полза за хората и бизнеса. Тази областна администрация трябва 80 % съкръщение, а тези земеделци поне с 50%. Ако не се махнат щепродължава да обеднява държавата. Над 650 000държавни търтеи. Ужаст

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН