Приспете това куче, ако не можете да го спасите!
Това призоваха колегите от 24rodopi.com на 12 май 2014 година под снимките на куче в окаян вид - краставо, без козина, цялото в бълхи и кърлежи, с рани, с изкривени крака и разкъсано ухо.
Репортер го бе снимал в района на пазара в Кърджали, а дежурен редактор написа текст, в който настояваше за евтаназия на кучето – „жив труп“. На шията си кучето имаше каишка, което показваше, че някога е имало стопанин, който без никакво угризение го е прогонил на улицата.
Кучето го очакваше неизбежна  смърт, но за щастие, за него научиха Даян и Тони Роулз – семейство англичани, които държат приют за бездомни животни край Рудозем (RSDR) - и  веднага се притекоха на помощ.
Тони пристига в Кърджали, веднага след като научава за злощастното животно.
Без капка колебание англичанинът прегръща горкото краставо куче, за да го прибере в колата си. Той е твърдо решен да му даде шанс за оцеляване и излекуване. Кучето и Тони напускат Кърджали впосока приюта край Рудозем.
Даян и Тони прибират кучето, което наричат Калеси, в кухнята си, а не при другите кучета,защото там няма място, а и за да могат да я наблюдават от близо. Калеси тогава хапна с апетит и изтощена заспива на чиста постелка, вероятно за първи път в живота си.
Тя е поставена на антибиотици, дават й се болкоуспокояващи лекарства и препарати против паразити, чистят се многобройните кърлежи. Даян я къпе с медикаментозен шампоан  и внимателно я изтрива с чиста кърпа. Калеси е водена нелокократно при ветеринари, правят й се всички ваксини...
Днес Калеси е красиво и щастливо куче, което живее при спасителите си Даян и Тони.
24smoliani.com


На първата снимка: Умиращото куче на 12 май 2014 година, вторият кадър е от днес – 30 ноември 2016 година
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Уважаеми Господа!!! А знаете ли дали Khaleesi има някакво поколение? Много хубава, рядка, едра кръстоска! Грехота ще е да няма продължение на вида Й !!! Бъдете здрави!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I