Харманли гори, горя… Няколко полицаи са ранени, а за един не се знае колко шева ще има по главата си и как ще се върне при семейството си. Нервни приказки на един Главен секретар на МВР, който изпитва адско неудобство, че му задават въпроси, свързани със страховете на собствения му народ. Едни незаконно преминали границата на България хора, които нямат нищо общо с участниците в селфитата на германския канцлер Меркел сирийци. Хора, които се вдигнаха на бунт заради карантината, която ги въдвори 24х7 в подслона, осигурен им от държавата, чиито органи на реда те замерваха с камъни. Да хвърляш предмети, с които можеш да отнемеш човешки живот срещу хората защитаващи реда, е опит за убийство на самите устои на обществото, което те е приело. Това е тероризъм. Тероризъм със сърбеж към още по-крайни мерки. Цял град трепери от няколко хиляди засърбели ги терористи, които „подвиквали на майки с деца по улиците”, и които полицаи от шест области не могат да укротят. Ако това бе футболна агитка след дерби по арестите и болниците щяха да са натръшкани десетки хора, въоръжени с шалчета и български знамена. Но не. Харманли гори, а водното оръдие бълваше жалки струи срещу недоволните неканени гости сякаш има проблеми с простатата. И целият град ще продължи да трепери. Защото държавата се е разкапала като прихванала гонорея след разгулна податливост към външна „любов”.
А какви са социологическите калкулации за доверието на хората? За вътрешния министър в оставка иде реч или е забравила къде й е силата?
В Харманли гори, горя. В Харманли изгаря търпението на най-търпеливия народ в света.

24smolian.com
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I