Смолянчанка възмути граждани, служителите на Паспортна и вдигна на крак полицаи защото решила, че лични документи могат да й се извадят и без да заплаща такса. 56-годишната Х.С. отнесе глоба в размер на 200 лева за поведението си като наказанието по Указа за борба с дребното хулиганство бе потвърдено на две съдебни инстанции.
Смолянчанката посетила сектор „Български документи за самоличност" в сградата на Областната дирекция на МВР на 1 септември т.г. с желание да поднови личната си карта. Служителка обаче я върнала поради факта, че постоянният й адрес е в София и за целта трябва да го промени. Часове по-късно Х.С. се върнала и поискала да говори с „управителя". При нея дошъл началникът на сектор „БДС", обяснявайки й че без платена такса няма как да приемат молбата й за нова лична карта. Това афектирало 56-годишната дама, която поискала да плати след четирите почивни дни по повод националния празник. „Некадърници, никой не взема отношение към безработните! Всички в МВР си взимате заплатите без да работите!", отприщила гнева си Х.С. Въпреки забележките от страна на граждани и молбите на служителите на Паспортна, жената не се успокоила, а продължила вербалната наказателна акция. Наложило се на място да бъдат повикани полицаи, които също се видели в чудо при усмиряването на безработната.
Районният, а впоследствие и Окръжният съд в Смолян, потвърдиха административното наказание на жената в размер на 200 лева.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I