www.24smolian.com

EVN дари енергия за „зелена” класна стая в „Амзово”

четвъртък, 24 ноември 2016 г.0 коментара

EVN България дари оборудване и пиезопътека за „зелена" класна стая в горски парк „Амзово" край Смолян. Дарението е част от програмата на дружеството, която през 2016 г. подкрепи четири обществени проекта в Югоизточна България 
EVN подкрепи изграждането на фотоволтаична система за образователни цели в „Амзово". Тя осигурява автономно захранване с енергия на класната стая, а пиезопътеката нагледно и по забавен начин демонстрира превръщането на механичната енергия в електрическа. Дейности, които бяха извършени през лятото и есента на 2016 г. са на общ стойност 9 360 лв., като финансирането, предоставено от ЕVN България е в размер на 7 460 лв.
На представянето присъстваха Станислава Николова, ръководител проект от сдружение „Fun in the Mountain", което стои зад реализацията на парк „Амзово", Робърт Дик, председател на управителния съвет на EVN България, Андриян Петров, зам.-областен управител на област Смолян и Марин Захариев, зам.-кмет на община Смолян.
Новото оборудване в горски парк „Амзово" ще подобри условията за обучение на децата от региона, които посещават зеленото училище. В рамките на програмата са изработени и обучителни материали рационално използване на енергията.„За нас е важно, че с подкрепата си за този проект можем да съчетаем темата за енергийна ефективност с образование", сподели Робърт Дик.

Изпрати :

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН