EVN България дари оборудване и пиезопътека за „зелена" класна стая в горски парк „Амзово" край Смолян. Дарението е част от програмата на дружеството, която през 2016 г. подкрепи четири обществени проекта в Югоизточна България 
EVN подкрепи изграждането на фотоволтаична система за образователни цели в „Амзово". Тя осигурява автономно захранване с енергия на класната стая, а пиезопътеката нагледно и по забавен начин демонстрира превръщането на механичната енергия в електрическа. Дейности, които бяха извършени през лятото и есента на 2016 г. са на общ стойност 9 360 лв., като финансирането, предоставено от ЕVN България е в размер на 7 460 лв.
На представянето присъстваха Станислава Николова, ръководител проект от сдружение „Fun in the Mountain", което стои зад реализацията на парк „Амзово", Робърт Дик, председател на управителния съвет на EVN България, Андриян Петров, зам.-областен управител на област Смолян и Марин Захариев, зам.-кмет на община Смолян.
Новото оборудване в горски парк „Амзово" ще подобри условията за обучение на децата от региона, които посещават зеленото училище. В рамките на програмата са изработени и обучителни материали рационално използване на енергията.„За нас е важно, че с подкрепата си за този проект можем да съчетаем темата за енергийна ефективност с образование", сподели Робърт Дик.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I