www.24smolian.com

Кметът Мелемов вдига всички на крак, частично бедствено положение в 10 населени места

вторник, 10 януари 2017 г.6коментара

Кметът на Смолян Николай Мелемов обяви частично бедствено положение в десет населени места. Това са селата Мугла, Турян, Търън и съставни населени места, Стража, Арда и Горна Арда, съставни населени места към кметство Могилица, Вълчан, Змиево, Широка лъка и съставни населени места. Направлението Кутела – Славейно, Момчиловци – Хайдушки поляни, Хайдушки поляни – Кутела, Катраница – Петково. Частичното бедствено положение се налага заради обилния снеговалеж и образувалата се дебела снежна покривка на територията на община Смолян за провеждането на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи за възстановяване проходимостта на улиците и пътищата на територията на част от населените места в общината.
За овладяване на бедствието, Щабът за изпълнение на общинския план за защита при бедствия, назначен със заповед на Мелемов, преминава на непрекъснат режим на работа. Информацията за хода на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи трябва да се докладва през половин час.
„Зам.-кметът инж. Мариана Цекова трябва да създаде необходимите условия за ефективна работа на екипите на единната спасителна система и снабдяването на населението с продукти от първа необходимост. Всички фирми, разполагащи с подходящата техника, да се включат в разчистване на улиците и пътищата от паднали дървета и дебелата снежна покривка. Кметовете по населени места да следят за проходимостта на пътищата през техните територии и при необходимост да организират настаняването на бедстващото население в училищата и читалищата. Старши инспектор Костадин Бундов, началник на РУП-Смолян, да организира охраната на обществения ред в района на цялата община, съдействие на длъжностните лица при изпълнение на възложените им задачи.
Инж.Мариан Николов директор на „В и К" Смолян да организира възстановяването на водоподаването към всички населени места.
Инж.Пеньо Паунов – директор на КЕЦ Смолян организира поетапно възстановяване на електрозахранването към засегнатите населени места. Включването на мрежата да се извърши след съгласуване с Щаба за изпълнение на общинския план за защита при бедствия. Д-р Велин Денев директор на ЦСМП Смолян да осигури 2 линейки при нужда за спешни случаи. Да бъде поискана помощ от Министерството на отбраната за включване на техни сили за овладяване на бедствената ситуация в община Смолян.
Забранява се движението и пребиваването на МПС на определени критични участъци. При отказ от доброволно напускане на опасни за живота на гражданите сгради, да се извърши принудително извеждане на същите", се посочва в заповедта на кмета Николай Мелемов.

Изпрати :

+ коментара + 6 коментара

Анонимен
10 януари 2017 г., 13:34

Е оти бре,то ще си се стопи снега,а хората по селата са свикнали да бедстват....нимойте са напина

Анонимен
10 януари 2017 г., 14:48

Всички участъци са критични. Забранявам излизането навън. При отказ от доброволно напускане на мрежата, да се суитчтофкат принудително.

Анонимен
10 януари 2017 г., 15:17

Батман да дое да оправи положението :))))

Анонимен
10 януари 2017 г., 15:20

Гражданите да излизат да чистят общинските тротоари,че има глоби солени

Анонимен
10 януари 2017 г., 16:14

За пореднен път тотално изтърваха положението,никой не чисти пътя след Устово...
Със 50 см сняг не могат да се справят и бедствено било положението..... как преди 10 години нямаше бедствени положения и се чистеше по добре пътя със по малко техника???
Като няма никакъв контрол над почистващите фирми е така....

Анонимен
13 януари 2017 г., 20:12

Тази година изчистиха стълбищата зад общината, водещи към т. нар. ул. "Витошка". Това е похвално.

Публикуване на коментар

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН