645 търговски обекта и заведения са били проверени съвместно от здравни инспектори, прокурори и полицаи в хода на акция „Пушене на обществени места и алкохол на непълнолетни". Те са били извършени в рамките на три месеца в края на миналата година на териториите на 6 области, посочиха от Апелативна прокуратура-Пловдив.
В Кърджали са били проверени 72 търговски обекта без да бъдат констатирани нарушения. При 118 проверки в област Смолян са съставени пет акта за тютюнопушене на закрити обществени места.
Инспектиращите са установили, че нарушенията на закона са намалели значително в сравнение с инспекции от предишни периоди, което е следствие на засиления контрол. 
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

6 comments so far,Add yours

  1. пуши се масово по заведенията

    ОтговорИзтриване
  2. Оставете заведенията бе, нали ако не дават да се пуши ще фалират, кого заблуждаваме?

    ОтговорИзтриване
  3. Трябва да се върне старият режим. Зали/заведения за пушачи и / или за непушачи. Иначе ще си играем на контрол

    ОтговорИзтриване
  4. Цвятко Михайлов12 януари 2017 г. в 15:10

    Добре че си затварят очите контролните органи иначе всичко ще е фалирало

    ОтговорИзтриване
  5. Цигарите ли са проблема на народа бе, дебилни чиновници? нали ще затворят и малкото заведения в страната, ако не се пуши вътре посред зима? Идете да видите в големите градове масово се пуши абсолютно навсякъде. Там, където законът се спазва, просто няма никой, не затварят обаче защото явно се перат пари. Иначе никой не е толкова луд, че да държи отворено заведение в което я влязат десетина души на ден, я не.

    ОтговорИзтриване
  6. Нали трябва да се пълни хазната да имат политиците по 11лв за глас(задължително гласуване да са повечко) и за тоалетна хартия... Нали не искате нашите политици да ходят с изцапани гащи...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I