След вендета му счупиха прозорците, той отнесе глобата

Родопчанин чака две години да бъде съборена незаконна ромска къща в „негов имот", след което взе нещата в свои ръце, но се сблъска челно с правосъдието.
Смолянчанинът Я.О. отнесе глоба в размер на 100 лева за действия, грубо нарушаващи обществения ред. Бившият спортист нахлул в ромската къща, само на метри от неговия дом, въоръжен с пръчка. В стая на втория етаж била жена с внучето си. Пред тях разяреният родопчанин счупил три от прозорците в постройката, като гарнирал гнева си с думите „Ще ви е*а майката циганска, няма да ме командвате мене!". След това се прибрал у дома си и продължил да пие алкохол. Пред незаконната ромска постройка веднага се събрала тълпа мургави смолянчани, които повикали полиция, а дошлите на място униформени служители на реда задържали Я.О. Вечерта пък синът на потърпевшата ромка счупил прозорците в дома на задържания, разкрил той пред магистратите.
Пред съда в Смолян Я.О. заявил, че незаконната постройка е в негов имот и чакал от две години тя да бъде съборена, след като компетентните институции били издали съответните заповеди. Това обаче така и не се случило, а мургавите живущи продължавали да дострояват сградата. В нея живеела жена с четирите си дъщери и четиримата сина, както и децата им. Агресията на мъжа, който бил международен шофьор, ескалирала след като видял от прозореца ромите да повреждат оградата му.
„Недоумявам как човек, който чака две години семейството да се изнесе от имота му може да бъде предаден на съд, а ромите, които не спазват никакви правила и норми, строят незаконно със средства от кражби и унищожават чуждо имущество, се защитават от държавата", посочил бившият спортист пред магистратите, разкриха за 24smolian.com запознати със случая.
Я.О. бе глобен със 100 лева, а производството срещу счупилият прозорците му извършител е било прекратено.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Правят каквото си искат защото са най-ухажваните по време на избори. Кой мислите, че им плаща тока и водата на тези хора?

    ОтговорИзтриване
  2. ЦИГАНИЗАЦИЯ, ЦИГАНИЗАЦИЯ....

    ОтговорИзтриване
  3. Пазят ги.Трябва сами да се разправяме с тях,но след това виновни сме ние.Докъде ще стигне това след 10-15 години.Сигурно ще живеят в нашите къщи,а ние ще ровим по кофите.Хитлер да дойде в България и да оправи нещата

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I