По традиция и тази година в Смолянската болница беше отбелязан Денят на родилната помощ. Ритуалът се проведе във фойаето на Родилното отделение, където бе възпроизведен народният обичай „Миене на ръце". Колегите си поздрави завеждащият „Акушеро-гинекологично отделение" д-р Стефан Тодоров. Той отбеляза, че през 2016 г. ражданията са със 72 повече, отколкото през 2015 г. Д-р Тодоров си спомни как преди 33 години, когато е започнал работа в Смолянската болница, е имало по 2000 раждания на година. Затова приема като положителен фактът, че ражданията са все пак повече през 2016 г. Жените започват да раждат и второ, а някои и трето дете. Близнаците са 6 двойки, а много родилки, които са раждали първото си дете в Пловдив и София, второто го раждат в Смолян. „Дано да е благодатна годината и плодородна откъм бебета. Заповядайте и раждайте!", пожела и призова шефът на АГО.
Всички стаи в отделението са ВИП и се ползват безплатно от родилките. Той благодари и на колегите си, както и на тези от ОАИЛ, с които работят заедно и са първите, които посрещат на бял свят новия живот.
Поздрав към лекарите, акушерките и целия медицински персонал отправи председателят на Общинския съвет Славка Каменова. Тя връчи и поздравителен адрес на д-р Тодоров от името на кмета Николай Мелемов. Каменова изрази благодарност към целия персонал на отделението за всеотдайния им труд и отбеляза, че трябва заедно да се работи за развитието на болницата. „Изразяваме своето преклонение и благодарност за себеотрицанието, с което денонощно изпълнявате служебните си задължения. Пожелавам Ви здраве, лично щастие и професионални успехи във високоотговорната Ви животодаряваща професия", каза в поздрава си Каменова.
От името на областния управител , заместникът му Тодор Бозуков поздрави акушерите и гинеколозите с празника. Зам.-директорът на здравното заведение д-р Благоев също поздрави служителите в АГ и неонатологично отделение с Деня на родилната помощ.
Поздравителни адреси имаше от председателя на Комисията по здравеопазване в Народното събрание и народен представител д-р Даниела Дариткова и други.
Специален поздрав към лекарите и акушерките отправиха деца и самодейци от читалище „Балкански просветител". Тези, които първи посрещат новия живот и обгрижват бебетата, получиха много цветя и признание за високохуманната си професия.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I