Комисията по заетостта обсъди и прие План-приема в област Смолян за учебната 2017/2018 година. Анализът показва, че държавният прием в региона през настоящата година е реализиран на 81% при реализация на около 70% в национален план. Това е едно своеобразно доказателство, че както за настоящата, така и за 2017/2018 учебна година, план-приемът е съобразен максимално с нуждите и демографските условия в региона, бе отчетено по време на заседанието.
Статистическите данни показват, че общият брой на завършващите седми клас през настоящата учебна година е 806 ученика, а завършващите осми – 494. Това е основният показател на базата, на който се изготвя план-приема за следващата година. През учебната 2017/2018 година се предвижда сформирането на 29 профилирани паралелки и 13 професионални паралелки – общо 42 в региона за прием след седми клас. За завършващите осми клас е планиран прием в 12 професионални, 10 непрофилирани и 4 профилирани, или общо 26 паралелки за област Смолян.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. Децата намаляват а вие нищо не направихте за тях. Кажете защо в Смолян учениците пътуват с най- скъпите карти? С какво децата на Смолян са по различни от другите деца та трябва така да ги дерат с транспорта. Какво направиха директорите и тези от МОН за да облекчат и без това трудното положение на деца и родители? Нищо. Молят се за ученици и щом почне учебната година забравят за тях. Знаят ли колко деца пътуват и как си плащат превоза?

    ОтговорИзтриване
  2. Ако класовете са по 19 души - да ... , иначе отново сме се изхвърлили с десетина петнадесет паралелки отгоре ...

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I