РИОСВ – Смолян разпредели квоти за събиране на билки под специален режим, съобщиха от Екоинспекцията. Отпуснатите квоти за Смолянска област са определени на база подадено заявление от билкозаготвителния пункт в село Момчиловци, община Смолян. Те са за следните видове лечебни растения: 200 кг. иглика (цвят), 100 кг. стрък от лазаркиня и 100 кг. лист от лудо биле.
Разпределението бе извършено със заповед на директора на РИОСВ – Смолян и проведена междуведомствена комисия, като квотите са предоставени на фирмата заявител. Еконспекцията осъществява контрола по изпълнението на заповедта. При констатиране на търговска дейност с лечебни растения, включени в приложението към заповедта, нарушителите ще бъдат санкционирани.    
Допустимите за събиране през 2017 г. количества билки (кг сухо тегло) от естествените находища на видовете лечебни растения, поставени под специален режим на опазване и ползване, бяха определени със заповед на министъра на околната среда и водите от 3 февруари 2017 г. В документа се посочва кои лечебни растения са под специален режим на опазване и ползване и кои е забранено да се събират с търговска цел през 2017 г.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I