Екипът на Областен информационен център – Смолян откри изложба, представяща всички мартеници, включили се в конкурса за детска мартеница „Да вплетем България в Европа". В конкурса се включиха стотици деца, които пресъздадоха своето виждане за българската мартеница и как тя се вплита в Европа.
Събитието бе отркито от заместник - кмета на Община Смолян Марин Захариев, който връчи и наградите на всички победители в конкурса.
Над 450 мартенички на деца от област Смолян се включиха в творческата надпревара.
Специално избрана комисия от представители на РИМ „Стою Шишков" и Художествената галерия оценяваше и отличаваше най – красивите творения, които се вплитаха в идеята за европейска мартеница.
Специалната награда в конкурса спечели малката госпожица Божидара Кехайова – първокласничка от ОУ „Васил Левски" – Златоград. След нея във възрастовата група I – IV клас първото място е отредено на Божидара Драганова от Златоград, на второ място е Михаил Данчев от Смолян, а на трето – Любомир Павлов от Златоград. Награда за традиционна българска мартеница получи Иван Трифонов от Смолян.
В категорията V – VI клас първо място спечели Илияна Чаушева от ОУ „ Стою Шишков" – Смолян, второ място – Ивона Кирова от с. Баните, трето – Антон Стоянов от Девин. Във възрастовата група VII - VIII клас първото място беше отредено на Славей Комитов от с. Баните. На второ място е Пламена Терзийска, а на трето Габриела Руженова също от Баните.
Наградени бяха и други ученици за най – оригинална идея и награда за приложно изкуство.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I