55 са сключените договори в област Смолян за целево финансиране с Българската банка за развитие по Националната програма за енергийна ефективност. На 47 сгради се извършват строително-монтажни дейности, като 36 от тях са в процес на изграждане, а 11 сгради са въведени в експлоатация. Тези данни бяха оповестени на заседание на Областния съвет за устойчиво енергийно развитие на област Смолян, което беше ръководено от заместник-областния управител Илия Годев.
Експерти от Областна администрация и общините в област Смолян обсъдиха участието и сключените договори по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на територията на региона.
По време на заседанието бяха представени задълженията по Закона за енергийна ефективност, Закона за енергията от възобновяеми източници, измененията и допълненията по тези два закона, както и новите форми за годишните отчети и сроковете за представянето им в Агенцията за устойчиво енергийно развитие.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

2 comments so far,Add yours

  1. и много народна пара в нечий джобове

    ОтговорИзтриване
  2. кви обсъждания правят тези, да ходят да бачкат на скелето, друга полза от тях нема. а санирането е най-голямата далавера в последните години.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I