На официална церемония Недялко Славов предаде поста на областен управител на област Смолян на назначения от служебния кабинет за вр.изп.дл. Момчил Караиванов.
Славов приветства приемника си, заместниците си, представителите и ръководителите на държавни институции, кмета на община Смолян, служителите на Областна администрация Смолян, структурите на гражданското общество.
„Освен вълнуващ, този момент е и момент на равносметка и такава равносметка е редно да бъде направена, когато предаваме щафетата. Работихме много и постигнахме добри резултати. Лично аз съм удовлетворен от работата, която свършихме през тези две години и два месеца. Няма да изброявам всички постижения във всички сфери. Постигнахме сериозен напредък по отношение на инвестициите в региона – над 75 км изцяло рехабилитирани републикански пътища, реализация на проекти, които с години не намираха своето развитие. Тук на територията на Смолянска област се изгражда и първият за годините на прехода язовир за питейни нужди. Всичко това е показател за една сериозна инвестиционна политика, но не са за пренебрегване и резултатите в другите сфери. В образованието резултатите потвърждават трайната тенденция учениците от област Смолян  да се представят най-добре на зрелостни изпити, да има висок прием във висши учебни заведения. В здравеопазването настъпи известно спокойствие и трайно се върви в посока към подобряване качеството на медицинските услуги. Нашият регион си остава най-спокойния, с най-висока разкриваемост на престъпления, което също е трайна тенденция. Сигурна е охраната на границата. Околната среда остава съхранена и е добър контролът върху показателите за нейното опазване. По всички показатели има стабилност, има добри постижения. Сигурен съм, че хората ще оценят по достойнство това, което направихме, и ще ни подкрепят и за в бъдеще", посочи Славов
Той оцени високо професионализма и почтеността на приемника на поста областен управител: „Радвам се, че инж.Момчил Караиванов ще поеме поста, защото това гарантира приемственост във всички приоритетни сфери, тъй като по тях сме работили заедно". Доскорошният областен управител изрази своята увереност, че инж.Караиванов ще  осигури, заедно с всички ангажирани с изборите служители на администрацията, спокойни и честни избори, каквито винаги са били организирани в област Смолян. Пожела успех на Момчил Караиванов и изказа увереност, че в администрацията няма да има сътресения от тази смяна. След което му връчи символичния ключ на сградата и личен подарък писалка с пожелания с нея да подписва само добри неща за региона.
„Позволете ми първо да благодаря на г-н Славов за годините, през които работихме заедно и в които действително станаха много неща за областта. Това, което поемам като ангажимент, е с ясна рамка и срок. Убеден съм, че с колегите ще се справим подобаващо за провеждането на честни избори и най-вече, на което разчитам, с представителите на всички държавни институции, макар и в това кратко време, да преследваме и да гоним постигането на интересите на нашия регион във всяка една насока", посочи Караиванов.
Специални благодарности към Славов изрази и командирът на 101-ви Алпийски батальон подп.Димитър Кацаров и в знак на признателност за доброто сътрудничество му връчи почетен плакет, като отбеляза, че Славов има принос за развитието на военното формирование, а по този начин е допринесъл и за развитието на националната сигурност на Република България.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Не знам какво са ремонтирали,ама пътищата в града са леш-кал,пясък,лед...ужас е,май само се приказва и нищо не се прави!

    ОтговорИзтриване
  2. Достатъчно е,че пуснаха моста на бункера който 25 години отлежаваше. А лунния пейзаж около болницата помните ли?

    ОтговорИзтриване
  3. Изберете си Дора тогава да ви "оправи" загубеняци червени!

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I