Година в затвора при строг режим ще прекара участник в ало-измама, който успял да прибере 5000 лева от две смолянчанки само за ден. Н.К. бил използван за „муле" от неизвестно лице, което обаче обработило по телефона двете жени. Действало се по позната схема „климатици и радиатори". Мъжът се представил по телефона като зета на първата потърпевша. Той убедил жената, че е поръчал климатици, за които трябвало да се плати капаро в размер на 16 000 лева. Възрастната родопчанка заделила едва 2600 лева в услуга на съпруга на внучката си. Парите били предадени на Н.К.
Няколко часа по-късно мъжът се озовал на друг адрес в Смолян, откъдето взел сумата от 2400 лева. Там жената била обработена да направи „голяма услуга" на приятел на сина си, който поръчал 10 радиатори от Германия, но нямал средства за капаро.
Мозъкът на операцията отново не бил открит, но за сметка на това съучастието на родопчанина в схемата му осигури 12-месечен размисъл зад решетките.
Присъдата бе потвърдена от Окръжния съд в Смолян, след като Н.К. обжалва ефективното наказание с искане то да бъде заменено с по-леко.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Този тарикат трябва да бъде изтипосан на снимка в по-голям размер по всички медии и улични табла, за да го видим всички, та след "12-месечния размисъл зад решетките", ако пак реши да е "муле", да бъде разпознаван от наивните ни родители, баби и дядовци.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I