Смолян се поклони пред Левски, най-свидния син на България, увиснал на бесилото, за да възкръсне и се превърне в мерило за правда и свобода. С митинг, военни почести и тържествена заря бяха отбелязани 144 години  от гибелта на Дякона. По традиция имаше и факелно шествие, което тръгна от читалище „Балкански просветител"  в Райково  и продължи  до паметника на Апостола в двора на ППМГ.
Десетки смолянчани, сред които основно младежи и ученици, бяха дошли, за да почетат делото на великия и безсмъртен българин. Сред официалните лица на тържеството бяха вр.и.д. областен управител Момчил Караиванов, секретарят на община Смолян Момчил Николов, командирът на 101 –ви Алпийски батальон подп. Димитър Кацаров,  директорката на ПМГ Мария Илиева, Таня Марева от Общински комитет „Васил Левски" и др.
Прочувствена програма  за живота, подвига и безсмъртието на Апостола бяха подготвили  ученици  от ППМГ, чийто патрон е Васил Левски.  Признателни смолянчани, училища, представители на общински и областни структури поднесоха венци и цветя пред паметника на Апостола на свободата .
След това се проведе тържествена заря. Организатори на честванията са община Смолян, 101 –ви Алпийски батальон, ППМГ „Васил Левски", Общински комитет „Васил Левски". Общинският духов оркестър също участва в тържествените прояви.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I