102-годишният Мехмедемин Селимов за пореден път гласува в смолянското село Буката. Столетникът не пропуска избори. Радва се, че е жив и здрав и че може сам да стигне до урната. На 5-годишна възраст губи майка си, а на 40 години загубва жена си, като остава да се грижи сам за децата.
„Винаги съм гласувал  и сега отивам в тъмната стая", казва 102-годишният родопчанин.
 „Навремето, на млади години, съм боледувал от малария, от треска, сега нищо не ме боли, само дето не чувам и не виждам", разказва столетникът от Буката. Дъщеря му Ана твърди, че дядото не пропуска гласуване. „Разбира новините много, чете вестници  с очила зорлем, ама чете, при мен беше тая зима, вестници редовно съм му давала да чете и други книги", разказва жената.
Членовете на секционната комисия пък се възхищават от желанието на възрастния мъж да упражни правото си на глас. „Дядото винаги идва на изборния ден и много е заинтересован от настоящето на България и знае всички кандидати" , посочиха от комисията в селото.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I