Блъснат в главата от коза родопчанин поиска 40 000 лева обезщетение заради упражнено… полицейско насилие. Мъжът от девинско село заведе дело срещу четирима служители на реда за причинени му телесни повреди. В.Б. имал контузия на главата, на лицето, счупване на носни кости, както и контузия на гръдния кош. С тези наранявания, описани след преглед, мъжът се опита да оспори на две инстанции решението на прокуратурата за прекратяване на досъдебното производство срещу четиримата полицаи, които по думите на мъжа, му нанесли побой.
В.Б. бил извикан в селското кметство след подаден сигнал на 112 срещу него за притежание на незаконно оръжие. Четиримата служители на реда подканили родопчанина да напише обяснения. „След като направих възражение, единият скочи срещу мен и ме ритна. Паднах под масата и усетих още удари по врата, гърба и главата. Четири или пет преди да изгубя съзнание", разказал пред съда В.Б., разкриха за 24smolian.com отлично запознати със случая.
Според полицаите обаче, след като мъжът бил попитан дали притежава незаконно оръжие, В.Б. се оплакал, че не му е добре, започнал да трака със зъби и да гледа в една точка. Униформените го посъветвали да отиде до тоалетната и да се наплиска с вода. При ставането си родопчанинът залитнал и паднал. Двама от полицаите го вдигнали на ръце и го оставили на дивана. Веднага извикали съпругата и баща му, които го чакали пред вратата. Пред униформените жената на В.Б. заявила, че мъжът й не е употребил алкохол или медикаменти, но предишния ден бил ударен по главата от… коза в селото. На място пристигнал и местен лекар, който не установил наранявания. Поставена му била инжекция и мъжът бил откаран в Спешна помощ, където било отбелязано-„обективно неадекватен с остро тревожно разстройство". 15 дни след инцидента, В.Б. извадил медицинско, с което обвинил полицаите.
След проверка от страна на Военна прокуратура наказателното производство е било прекратено.
Окръжният съд в Смолян потвърди решението на районните магистрати в Девин, които прекратиха производството и осъдиха В.Б да заплати 2000 лева съдебни разноски на един от служителите на реда.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I