Стартира основният ремонт на една от най-разбитите улици в Мадан-„Миньор".
В ремонтните дейности са заложени пълна подмяна на канализационната и водопроводната мрежа, като за целта ще бъдат положени близо 350 м нови тръби с по-голям диаметър, а старите водопроводи и канализации ще бъдат затапени и изключени от експлоатация.
След ремонта на подземната инфраструктура, следващата стъпка за посрещането на потребностите на жителите е реновирането на улицата, което включва полагане на нов асфалт, изграждане на нова тротоарната настилка и бордюри.
„Подмяната на старите с нови тръби ще подобри като цяло водоснабдяването в района и ще повиши качеството на водата. Честите аварии и режим на водата - също ще останат в миналото", коментира Молайсенов. Той допълни, че реализирането на проекта ще доведе до 100% - во събиране и отвеждане на битово-дъждовните отпадъчни води и не на последно място-ул."Миньор" ще се сдобие и с много по-привлекателен европейски вид, тъй като след приключване на основните ремонтни дейности, улицата и прилежащите й пространства, също ще бъдат благоустроени.
Водопроводната мрежа в района е изградена в периода 1960-1970 година, поради което материалът на тръбите е силно корозирал. Лошото им състояние води и до влошаване качеството на водата, а от там и честите аварии и разкопаване на улицата.
В участъците, в които вече се извършват строително-монтажни дейности, е създадена временна организация на движението, обозначена с пътни знаци.
„В процеса на работа ще се наложат и временни прекъсвания на водоподаването, но така или иначе всеки такъв ремонт създава неудобства и непредвидими ситуации, молим съгражданите за разбиране", допълни Молайсенов.
Общината има готови и внесени проекти и за ремонтиране и на други улици в града, за които се чака одобрение за финансиране.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I