Похвална бе оценката на старши комисар Стоян Темелакиев – зам.-директор на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност", за работата на ОД МВР – Смолян през изминалата 2016 година. Той заяви, че Областната дирекция бележи значителен напредък в работата си, което говори за положените усилия в тази насока и пожела на всички служители на МВР здраве и късмет за още по-големи успехи по правилния път, по който върви в момента ОД.
Отчетът за дейността през 2016 г. бе изнесен от директора на ОДМВР – Смолян старши комисар Николай Димов. На него присъстваха още председателят на Административен съд Игнат Колчев, зам.-окръжният прокурор Недко Симов и директорът на регионална дирекция "Гранична полиция" - Смолян комисар Деян Моллов.
През 2016 г. статистическите данни отново отчитат ниска престъпност на територията на ОДМВР – Смолян – едва 0.7% от регистрираните в страната престъпления, които съотнесени към 100 хил. от населението са 527.7 престъпления при 1177.8 средно за страната.
„За постигане на високи резултати в дейността на ОД МВР – Смолян бе необходимо прилагането на проактивния подход и реализирането на дългосрочна стратегия за превенция на престъпленията срещу собствеността на гражданите чрез системна работа с лицата представляващи интерес по линия на кражбите, което доведе до намаление с 22.2% на престъпленията против собствеността. В основата на добрите резултати по противодействие на престъпността са сериозната превенция в резултат на високата разкриваемост и бързото правосъдие спрямо извършителите на престъпления", посочи в отчета старши комисар Николай Димов.
По линия на противодействие на наркопрестъпленията на обслужваната територия, почти два пъти е увеличен броят на разкритите престъпленията с наркотични вещества.
През отчетния период са продължили и ежедневните проверки, свързани с търговията и държането на акцизни стоки без бандерол. През м.г. в сравнение с 2015 г. на обслужваната територия са разкрити 2.5 пъти повече случаи и са иззети в пъти повече къса цигари, насипен тютюн, наливен алкохол без акцизен бандерол и дизелово гориво. 
Като цяло регистрираните криминални престъпления на територията на ОДМВР – Смолян бележат намаление с 10.3%  в сравнение с 2015 г. (619 регистрирани престъпления спрямо 690).
В ОДМВР – Смолян през 2016 г. е постигната най-високата разкриваемост на криминалните престъпления на територията на страната - разкрити са 70.92% от общия брой регистрирани престъпления (53.19% през 2015 г.) при средна за страната разкриваемост от 47.09%. Процентът на разкриваемост на престъпленията с НИ е 49.2% спрямо 40.5% през 2015 г.
Усилията на състава на сектор „Пътна полиция" и звената на ПП в РУ са били насочени към подобряване на обстановката по безопасността на движението, снижаване на пътния травматизъм, както и качествено и бързо административно обслужване на гражданите. В резултат от това се отчита подобряване по всички показатели по отношение на пътния травматизъм, като общ брой ПТП, брой тежки ПТП и брой убити и ранени.
През 2016 г. на територията на областта са регистрирани 533 ПТП (597 през 2015 г.). От тях 80 (94 през 2015 г.) са тежки с 4 (8 през 2015 г.) убити и 108 (131 през 2015 г.) ранени участници в движението. 453 (504 през 2015 г.) от регистрираните ПТП са само с материални щети.
За постигнати високи резултати и конкретен съществен принос в развитието на престъпления през годината са наградени 113 служители от ОД МВР – Смолян. За извършени дисциплинарни нарушения са наложени наказания на 16 служители.





Share To:

24rodopi

Post A Comment:

3 comments so far,Add yours

  1. Стига алабализми. Престъпността е в белите екички. Кого сте хванали ? Не виждате ли имотите им, бизнеса им или сте съпричастни с тях?

    ОтговорИзтриване
  2. Милиони левове похарчихте за да хванете трева и цигари за няколко стотин лева за година Героично

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I