Скандалният бивш районен мюфтия на Смолян и София Али Хайредин е агитирал в полза на партия ДОСТ в джамията в Рудозем, разкриха за 24smolian.com свидетели на случилото се в духовния храм в родопския град.
Хайредин извършил проповед в джамията на 18 март. След нея обаче, започнал и политическа пропаганда в полза на партията на Лютви Местан.
Али Хайредин е бил и във велинградското село Света Петка, където бяха задържани местният имам и кметът заради агитация в полза на партията на Местан. Проповедникът призовал да се гласува за ДОСТ като „партия, защитник на мюсюлманите". Хайредин също е бил привикан за разпит.
Припомняме, че бившият районен мюфтия на Смолян бе подсъдим по първото дело в страната за радикален ислям и наказан от съда с глоба за участие в нерегистрирана у нас религиозна организация. Той неведнъж е заявявал, че има две жени.
На снимките:
-Партийна сбирка на ДОСТ в Рудозем, на която присъстват Сабри Саидов и мюфтията на Рудозем Нихат Адемов
-Али Хайредин

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I