Сваленият председател на Общинския съвет в Смолян Славка Каменова остава общински съветник. Първоначално нейното намерение беше да напусне разпоредителния орган и затова беше депозирала заявление в ОИК-Смолян, но след като е размислила го е оттеглила в законовия срок преди комисията да се е произнесла. „Много бях огорчена от всичко, което се случи и постъпих емоционално. Промених решението си след като разговарях с д-р Даниела Дариткова и чух мнението на хората и колегите ми. В моя защита беше и Декларацията, която разпространи ПП ГЕРБ след този случай", коментира Каменова. Тя посочи, че е избрана от листата на ГЕРБ и не иска да променя вота на хората, които са й гласували доверие. Според нея областният управител е нямал смелостта да върне решението за свалянето й от поста председател на Общинския съвет като незаконосъобразно и за допуснати процедурни нарушения. Той я уведомил, че жалбата й е недопустима.
„В този Общински съвет експертността не се цени", със съжаление констатира Каменова. Тя не приема и обвиненията, които бяха отправени към нея и начина й на отстраняване като председател на ОбС. 
Припомняме, че на 27 февруари, минути преди започването на заседанието, групата на КРОС в Общинския съвет в Смолян внесе докладна записка, с която поиска предсрочно прекратяване пълномощията на председателя на разпоредителния орган Славка Каменова. Мотивът беше системно неизпълняване на задълженията в продължение на три месеца. Подкрепиха я 16 съветници от присъстващите 29 в залата, като трима от тях бяха от групата на ГЕРБ. След тайно гласуване за поста беше избран Димитър Кръстанов.
По повод безпрецедентната и безпринципна смяна на Каменова, Общинското ръководство на ГЕРБ излезе с декларация, в която остро се противопостави срещу незаконосъобразната й смяна.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Смешни сте. Уж сте улегнали хора, пък емоциите ви водят. Вече ще понасяте все повече удари, щото герб си отива.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I