Горски пожар, лумнал между смолянските села Соколовци и Момчиловци, вдигна по тревога хората от двете населени места в четвъртък следобед. Огънят тръгнал в непосредствена близост до къщите в Соколовци към 16 ч., като за броени минути пламъците се прехвърлили и достигнали до един от параклисите на Момчиловци.
На помощ се отзовали няколко противопожарни автомобила, както и десетки доброволци, служители на горските стопанства, както и представители на местните кооперации.
„Имаше непосредствена опасност за къщите в близост до Соколовци. Докато пристигнат пожарникарите, в Момчиловци вече бяхме направили просека. Към момента, пожарът е локализиран", коментира кметът на Момчиловци Сийка Суркова. Според нея, водещата версия за възникване на пожара е късо съединение в електропровод за ниско напрежение. „Преди да лумне пожара, хора от село Соколовци са видели искри от електропровода, захранващ населението с ток", добави Суркова.
На този етап не е ясно, каква площ е засегната при пожара, тъй като огнеборците и доброволците все още са на терен. Съвместни екипи на пожарната и горското ще дежурят цяла нощ в района. Пострадали къщи и хора няма.

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I