www.24smolian.com

Реферът Мустафа Шефкет: Футболист ми удари шамар в Рудозем!

понеделник, 20 март 2017 г.1коментара

Съдия, отсъдил дузпа на мач от междуобластното първенство на Кърджали и Смолян, е отнесъл шамари от футболистите, както и заплахи за живота си. Грозните сцени се разиграли в неделя на мача между „Родопа"-Смолян и „Палас" – Рудозем. Това твърди в официалния си доклад професионалният рефер от съдийската колегия в Кърджали Мустафа Шефкет. За грозните сцени сигнализираха и от тима в Смолян, които дори заплашват с излизане от първенството, ако не се вземат адекватни мерки.
„Напрежение и груба игра имаше още от първата минута на мача", твърди Шефкет, но най-грозните сцени се разиграли, когато отсъдил дузпа в полза на отбора от Смолян, в края на първото полувреме. Тогава към него тръгнали група футболисти от домакините, като между тях е бил вече изгоненият вратар за два жълти картона Бисер Кабаков и полевият играч Ради Дичев. Според рефера, срещу него са се изсипали куп ругатни и обиди, както и заплахи за живота му. Впоследствие Дичев посегнал и го ударил по лицето. Последвали няколко минути пауза на мача и консултации с полицията, след което двубоят е бил подновен. Преценил, че няма основания да прекратя двубоя, действията на полицията и държанието на публиката били адекватни. Описал всичко в доклада и очаква решението на комисията.
Не на това мнение са обаче ръководството на „Палас". „Нямало е бой или удари, разполагаме с видеозапис на цялата среща и можем да го предоставим. Да, има контакт между Дичев и съдията, но по-скоро е бутане и не може да става въпрос за шамари или бой", категоричен е президентът на ФК „Палас" Хайри Шерифов. Според него, мачът като местно дерби е имал по-различен заряд, но е имало тенденциозност в съдийството от самото начало. „Лично аз съм отправял официални благодарности към този съдия преди време във футболната централа, но за съжаление в неделя положението не бе такова", коментира още Шерифов. От „Палас" ще изчакат да видят, какво ще е решението на администраторите на първенството и евентуално ще преценят, какви ще са техните последващи действия. „Лично аз съжалявам, че станахме свидетели на агресивно поведение и със сигурност ще накажа двамата футболисти – Кабаков и Дичев за поведението им на терена, но съм категоричен, че шамари е нямало", добави Шерифов. В крайна сметка двубоят между двата отбора е завършил при резултат 0:2 в полза на „Родопа".
На снимката: Президентът на „Палас" заедно с юноши на клуба
Изпрати :

+ коментара + 1 коментара

Анонимен
20 март 2017 г., 15:09

От град Мадан съм и бях на футболната среща.За първи път виждам толкова слаб и неадекватен съдия.Присъствал съм на доста мачове но такъв човек в черно не съм виждал.Ако беше във друг град със сигурност това щеше да бъде последния му мач.

Публикуване на коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I

 
24 СМОЛЯН