Младежи ще си спретнат доброволческо риалити в родопското село Гудевица. То е организирано от МИКЦ "Аз Мога" и вече се е превърнало в традиция.
„Самото обучение се провежда в реална среда сред дивата родопска природа в работа с местната общност в село Гудевица, село Лагът, село Гоздевица и село Арда. По време на обучението се създават реални доброволчески дейности, които се реализират в свободното пространство. Програмата е предвидена за участници на всякаква възраст. Създадена, за да се ползва сред участниците за развиване на практически познания за екологичното строителство, старинните техники за работа с глина и приключенията сред природата. Освен това дейностите стимулират в участниците уменията за работа в екип, взаимопомощ и подкрепа, както и съзнателното взимане на решения и поемане на лична отговорност", посочиха организаторите.
Програмата включва работа с глина и измазване на стени в сградата на читалището, пребиваване сред природата, походи, посещения на защитени територии и екстремни преживявания. „Чрез организиране на доброволчески лагери възобновяваме старото училище и го превръщаме в съвременен обучителен център за деца и младежи.
През годините сме изградили и спазваме стройна система от правила за безопасност, като изключваме всички рискови фактори в обученията и курсовете, които провеждаме", посочиха от „Аз Мога".
Инициативата ще се проведе от 29 април до 1-ви май.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I