Скок във възнагражденията на всички местни управници

Всички кметове на територията на община Баните ще получават по-високи възнаграждения, считано от 1 април. Това става ясно от решение на Общински съвет – Баните, взето в началото на май. С него е увеличен размерът на основните месечни работни заплати на кметовете на кметства на територията на общината. Компенсацията е във връзка с увеличения обем на работа, тъй като след съкращенията на наместниците, на кметовете им бе възложено да отговарят и за съседни махали и села. Така кметът на Давидково, който отговаря и за селата Босилково и Дебеляново, вместо 810 ще получава 890 лв. С 80 лева е вдигнато възнаграждението на кмета на Оряховец, който се грижи за Кръстатица и той вече ще получава 880 лв. Представителят на местната власт в Гълъбово ще получава вече 800 лв., вместо досегашните 750 лв. На кмета на Загражден, който отговаря и за Рибен дол, Две тополи и Планинско, увеличението на заплатата е със 100 лв, или ще получава 750 лв. 700 лв. става заплатата на кмета на Стърница от 620 лв. Същото е увеличението на възнаграждението и на кметовете на Вишнево и Дрянка. От 600 на 680 лв. скача заплатата на кмета на Малка арда, а 600 лв. ще получава кметът на Вълчан дол, който вземаше досега 540 лв. Общинските съветници на Баните, утвърдиха и месечна работна заплата на кмета на община Баните Милен Белчев, която е в размер на 1 900 лв.
В решението се казва още, че председателят на Общинския съвет получава възнаграждение за работа при 20 часа седмично при ненормирано работно време, в размер на 45% от индивидуалната месечна работна заплата на кмета на общината, или 855 лв. Размерът на възнаграждението на общински съветник за участието му в заседание на Общинския съвет и в неговите постоянни комисии за един месец е 50% от средната брутна заплата на общинската администрация за съответния месец.


Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I