В Регионалната библиотека в Смолян се проведе тържественото отчитане на резултатите от конкурса за превод на художествен текст на английски, немски, руски и испански език. Той се организира за десета поредна година на името на патрона на библиотеката Николай Вранчев - виден книжовник, писател- преводач и общественик, заемащ достойно място в историята на нашия народ и Родопския край.
Тази година конкурсът е посветен на 135-годишнината от рождението му. За целта бе избран откъс от „По висините на Орфея", предназначен за ученици от първа възрастова група 8-9 клас и "По висините на Родопа", предназначен за ученици от втора възрастова група 10-12 клас. Присъстващите, участници и гости, имаха възможност да видят мултимедийната презентация за живота и творчеството на този високо ерудиран интелектуалец от Родопите, както и да чуят куплет от песента" Яжте и пийте", който превеждаха, за да усетят по-добре атмосферата от бита, историята, културата, психологията на родопчани от онзи период.
Тази година бе присъдена и една специална награда на СУ"Антим I"-гр.Златоград за проявена творческа активност и инициативност с най-голям брой участници.
Наградите бяха връчени от Валентина Василева - Директор на дирекция „Обществени дейности и заетост".

Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I