Изключително висок е делът на извънбрачните деца в област Смолян, анализират статистици. В челото в региона пък е община Мадан, където близо 84 на сто от родените през миналата година бебета са в семейства, които нямат сключен брак. Следва Чепеларе, където процентът е 79,5. Близо 79 на сто от родените през 2016 година деца в Баните също са извънбрачни. Най-ниски са показателите в Борино и Доспат-съответно 38% и 29,7%.
Както вече писахме, 782 бебета са се родили в рамките на година в област Смолян, сочат данните на статистиката за м.г. Броят на живородените деца нараства в региона спрямо предходни години.
Най-много деца са се родили в градовете в областта-459, докато в селата са проплакали 319 бебета.
„В териториален аспект най-висока е раждаемостта в общините Рудозем - 8.7 промила, Златоград - 8.1‰, Доспат - 7.7‰, Борино и Мадан - по 7.6‰. С най-ниска раждаемост през 2016 г. са общините Неделино - 5.9‰, Чепеларе - 5.6‰ и Баните - 4.5‰.
Общо за страната коефициентът на раждаемост е 9.1 на хиляда. Област Смолян е с по-висока раждаемост само от областите Видин, Габрово и Кюстендил", посочват от статистиката.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I