Кристин Заимов и Костадин Гергьовски от Клуб по офроуд –Смилян отново станаха шампиони и завоюваха първо място в клас „Модифициран" във Втория кръг от националното състезание по офроуд Лазарово 4х4 Екстрийм. За десета година поляните над село Лазарово оживяха от рева на мощни двигатели. Стотици се събраха, за да се включат или порадват на състезанието. Тази година на трудния терен се изправиха 36 екипажа – 16 в категория „Стандартен" за почти заводски всъдеходи, 12 – в по-свободния клас „Модифициран", а останалите 8 се включиха в класа на най-дивите машини, именно „Прототип".
Въпреки трудностите, нашите момчета доказаха отново, че са най-добрите в своя  клас. При връчването на купите, Кристин и Костадин направиха един трогателен жест- подариха едната купа за спомен на състезателите от Варна. Техните колеги Крум Алексиев и Стефан Стояновски доказали, че са достойни противници на терена, като показали перфектно каране. Но поради малка грешка и излизане от трасето, били дисквалифицирани от надпреварата. Родопчани без да се замислят отстъпили едната купа за спомен на варненци. „Направихме го в знак на съпричастност, защото това може да се случи на всеки екипаж. Все пак това е състезание. А момчетата наистина показаха, че са много добри", разказа Кристин Заимов.
Следващото събитие в календара на Траялен шампионат 4х4 Есктрийм ще се проведе в Русе на 24 и 25 юни. Последните два кръга за годината са в Зверино на 26 и 27 август и в Лясковец на 30 септември и 1 октомври.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I