Кметът на Смолян Николай Мелемов присъства на откриването на първия в Родопите Център за проектно базирано обучение в ОУ „Стою Шишков"  в село Търън. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на фондация  „Америка за България", местното училище и НПО-та. След представяне на качествен проект пред фондацията, училището, единствено от Смолянска община, беше сред финалистите в конкурса „Училище на бъдещето". Директорката Диана Димитрова представи пред гостите Центъра. След събитието започна и Празника на с. Търън, който по традиция се провежда в навечерието на 24 май. Мелемов поздрави жителите и гостите на селото. „Щастлив съм, че съм тук при вас на днешния ви празник. Не го казвам навсякъде, но настина Търън е най-спретнатото и най-красиво населено място в нашата община. И съм сигурен, че това е отражение на вашите души и сърца, а и както казва Явор Говедаров, заедно можем да направим още повече за Търън. Пожелавам ви здраве, щастие и повече малки радости в ежедневието", каза в приветствието си градоначалникът на Смолян. Кметът на селото Явор Говедаров откри празника и посочи, че населеното място се гордее със своите талантливи деца, които са се представили достойно на олимпиади, литературни конкурси и други подобни прояви, както и с откриването на Центъра за проектно-базирано обучение. По традиция Говедаров награди изтъкнати ученици и учители и образователни дейци. Той благодари на ръководството на община Смолян, защото със съвместни усилия и действия Търън се благоустроява и става все по-привлекателно място за живеене. Факт е, че хората не напускат родното си място.
Събитието продължи с богата музикална програма. На сцената се изявиха децата на Търън, които с таланта си заслужиха бурните аплодисменти на публиката. За доброто настроение допринесоха ансамбъл „Родопа" и Трио „Шемет". Програма изнесоха ученици от ОУ „Стою Шишков", малките палавници от ЦДГ „Русалка" –Търън.
Гост на празника бе и депутатът д-р Красимир Събев, който поздрави жителите и гостите на Търън.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Браво на кмета Мелемов, той постоянно се грижи за училището и подкрепя директорката и благодарение на неговата помощ е спечелен и реализиран проекта.

    ОтговорИзтриване

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I