С тържествен концерт на Трио „Тенорите" смолянчани отбелязаха Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Талантливите изпълнители бяха аплодирани от публиката по време на концерта, който се проведе в театъра. Тържеството започна с химна на братята Кирил и Методий „Върви, народе, възродени".
"Скъпи дейци на културата и просветата. Щастлив съм, че като кмет на община Смолян мога да ви поздравя с най-светлия български празник, празник на нашата просвета, култура и писменост. Изказвам своята благодарност и уважение за това, което правите, защото децата са нашия капитал. Радвам се, че обществото и нашите политици узряха за това да поставят образованието и културата като приоритет на нашата нация. В Община Смолян полагаме много усилия и се стараем да създадем условия в детските градини, училищата, културните институции и спортните обекти, за да могат нашите деца да растат свободни, силни и образовани, защото само образования човек със свободна воля и дух е гаранция за просперитета на нашата нация", каза в словото си пред просветните и културни дейци кметът Николай Мелемов.
Той посочи, че не случайно в тежките исторически моменти точно образованието, училището и науката са помогнали на нацията ни да се съхрани и оцелее през вековете. Кметът на Смолян отправи най-топли пожелания за здраве и бъдещи успехи на просветните дейци, а на младите хора да помнят своя език и род, за да може българският народ да върви възроден към светли европейски бъднини.
След това секретарят на община Смолян Момчил Николов обяви Годишните награди на община Смолян за 2017 г., които кметът връчи на 20 изтъкнати дейци в сферата на образованието, науката, културата и журналистиката.
Share To:

24rodopi

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Съдържанието на 24smolian.com и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на 24smolian.com, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само след писмено съгласие на 24smolian.com, посочване на източника и добавяне на линк към 24smolian.com.
Използването на графични и видео материали, публикувани в 24smolian.com. е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.
24smolian.comне носи отговорност за съдържанието на коментарите под публикациите.
Администраторите на блог-форума запазват правото да ограничават или блокират публикуването им. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.


Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I Родопи Смолян - FACEBOOK I